Zatvori
Poslovni Puls
30/12/2010

Pad tržišnog tečaja EUR/HRK

Sam kraj godine tradicionalno ne donosi velika uzbuđenja na tržištu.

U nedostatku važnijih objava, jučer na svjetskim deviznim tržištima sve do poslijepodnevnih sati nije bilo većih promjena u kretanju tečaja EUR/USD. Na samom početku trgovinskog dana tečaj je nastavio pad započet u utorak poslije podne spustivši se na 1,309 dolara za euro, prenose RBA analitičari. Nakon doticanja spomenute razine tečaj se popeo iznad 1,310 dolara za euro te se veći dio dana kretao u rasponu između 1,310 i 1,315 dolara za euro. Krajem dana tečaj EUR/USD je naglo porastao na 1,322 dolara za euro uslijed očekivanja da bi današnja objava podataka s tržišta rada trebala pokazati pad broja novih zahtjeva za naknade nezaposlenima.

Nakon razdoblja relativno stabilnog tečaja, domaće devizno tržište bilo je jučer svjedokom malog pomaka vrijednosti jedinstvene europske valute naspram domaće nam kune. Naime, trgovanje je otvoreno blizu razina 7,390 kuna za euro da bi se uslijed nešto veće ponude deviza od strane institucionalnog sektora tečaj spustio za gotovo 100 baznih bodova prema razini od 7,380 kuna za euro. Srednji tečaj za četvrtak iznosi 7,389067 kuna za euro.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram