Zatvori
Poslovni Puls
30/12/2010

Pupovac: Da nije bilo ove rekonstrukcije Vlade tražili bismo prijevremene izbore! Baš zgodno kako sada to ne morate...

Prvi čovjek SDSS-a i dio stroja zvanog Vlada Jadranke Kosor tvrdi kako je njegova stranka bila spremna tražiti prijevremene izbora, da nije došlo do rekonstrukcije Vlade. Jedno od najoriginalnijih opravdanja koje smo imali priliku čuti kroz posljednjih 10 godina...

Milorad Pupovac smatra da je obavljena rekonstrukcija "suštinska zato što dovodi mlađe i svježije ljude s mnogo više energije i ideja, ali i ozbiljan pokazatelj reformi u HDZ-u", uz prigovor što nije napravljena ranije. On ocjenjuje da će premijerka imati još posla u profiliranju svoje stranke i u dodatnom snaženju demokratskog kapaciteta HDZ-a, ali nema sumnje da je dobila jednu važnu bitku, prenosi Blic.

Pupovac je naglasio i da je neodrživ sistem mirovina i socijalnih statusa na osnovi sudjelovanja u ratu ili srodništva s braniteljima. Povodom optužbi na račun omogućavanja monopola SDSS-a u političkom predstavljanju Srba u Hrvatskoj, u čemu je najglasnija opozicijska  Socijaldemokratska partija (SDP), Pupovac je izrazio nadu da će predsjednik Ivo Josipović uvidjeti da nema razloga za ocjenjivanje ustavnosti tog zakona.

Na prigovore o većinskom sistemu kod izbora tri zagarantirana srpska zastupnika Pupovac kaže da se tim zaštitnim mehanizmom željelo izbjeći rasipanje mandata, čime bi oslabio politički utjecaj srpske zajednice, jer bi bilo teško oformiti klub i stvoriti jedinstvenu politiku.

"Ima ljudi u SDP-u koji nisu naučili ono što su naučili neki iz HDZ-a: da živimo u novom vremenu, u kojem manjinska politika treba biti gledana kao sastavni dio hrvatske demokratske scene", poručio je Pupovac za kraj.

Izvor:T-Portal, Foto:B92

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram