Zatvori
Poslovni Puls
29/12/2010

Opet veselo u Saboru - Milanović: Volim kada me na Božić podsjete oni koji su ga počeli slaviti 1990. godine

Jutros je opet veselo u Saboru gdje traje rasprava o podršci novim članovima Vlade Jadranke Kosor...

Naravno, oporba je najavljenu rekonstrukciju Vlade zasula silnim kritikama:

"Ovo je pokušaj djelomične rekonstrukcije HDZ-a. Već godinu i pol gledamo sukobe u HDZ i to već dugo nije problem HDZ-a već i Hrvatske", rekao je predsjednik SDP-a Zoran Milanović.

"Možda neki i jesu svježa krv, ali za to treba srce da ju pumpa i mozak. Vidjet ćemo postoji li i to. Zašto tek sada dobivamo potpredsjednika za investicije?! Koji je smisao smjene ministra financija koji je predložio zadnji proračun kad se ništa ne može promjeniti osim rebalansa. Također ste rekli da su novim ministrima podijeljeni zadaci prije nego su imenovani. Očekivao bih da su oni Vama iznijeli svoje planove i vizije, a ne da ste Vi podjelili zadatke", dodao je Milanović.

Milanović je svoj govor završio poželjevši zastupnicima sretnu Novu godinu. Tada su iz HDZ-a počeli dobacivati kako nije čestitao Božić.

"Naravno i Sretan Božić. Volim kada me na to podsjete oni koji su ga počeli slaviti 1990. godine", uzvratio je spremno Milanović.

Oštar je bio i Damir Kajin (IDS):

"Ova rekonstrukcija je bacanje prašine u oči. HDZ je zamrznuo ovu zemlju na 7 godina, a još bi nas danas na minus 7 pokušali osvježiti. Da ste to pokušali u 7. mjesecu 2007., to bi imalo smisla. Zato bi pravi potez bio da Jadranka Kosor kaže idemo na izbore. Odgovorna premijerka bi raspisala izbore. Ova rekonstrukcija je spašavanje HDZ-a, a štetu koju ste učinili bahatošću, krađama i rastrošnošću nećemo moći ispraviti niti za 7 godina", izravno je, kao i uvijek, rekao Kajin.

"Danas ništa ne počinje niti završava već mi sve dublje tonemo. Ovo je jedno mučenje, agonija. Nacija je upropaštena, u godinu i pol otkada Vladu vodi Kosor izgubljeno je 140 tisuća radnih mjesta. Zato bi bilo dobro raspisati izbore kao nadu u ovo božićno vrijeme", dodao je.

Rasprava o povjerenju novim ministrima i dalje traje...

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram