Zatvori
Poslovni Puls
28/12/2010

Čeka li nas pod novom ministricom financija i novi rebalans proračuna za 2011. godinu!?

Nova ministrica financija u Vladi Jadranke Kosor mogla bi zatražiti i novi rebalans proračuna za 2011. godinu. Većina ekonomskih stručnjaka sumnja u njezine motive za ulazak u izvršnu vlast prije svega zbog ograničenog manevarskog prostora...

Nova ministrica financija Martina Dalić još službeno nije ni zasjela u ministarsku fotelju, a već razmišlja o mogućim promjenama u strukturi samog proračuna za 2011. godinu.

Poslovni Dnevnik:

Premda je svojedobno i ona bila (i) državna tajnica, u Vladu danas ipak dolazi ‘izvana’, i to s imidžem makroekonomistice koja je svojedobno solidno balansirala između politike i struke. Što ovaj put može napraviti?

Većina ekonomskih stručnjaka upravo je zbog ograničenosti manevarskog prostora sumnjičava prema njezinim motivima povratka. Ako ne želi preuzeti odrađivanja mandata uz tek sitne korekture javnih financija, kažu, jedan od prvih poteza trebao bi joj biti da zatraži rebalans.

Jučer je analitičar Splitske banke Zdeslav Šantić rekao da ne trebamo očekivati čuda od novih ministara:

"Bez obzira na stručnost novih ljudi teško je očekivati vidljivije promjene u gospodarskoj politici", upozorio je Šantić i podsjetio da buduća ministrica financija Martina Dalić ima već zadan proračun za 2011., a u njemu nisu predviđene reforme koje bi smanjile potrošnju države.

Može li Dalić već u prvim danima ili tjednima svog mandata zatražiti novi rebalans državnog proračuna!?

Ima li dovoljnu podršku za takvo nešto!?

Pročitajte još:

- Mi bismo kao trebali očekivati nešto od rekonstrukcije Vlade samo 10 mjeseci prije redovnih izbora!?

- Oporba o promjenama u Vladi: Ovo su Sanaderovi ljudi!

- Domagoj Ivan Milošević: Ovo je čovjek koji bi trebao Hrvatsku izvući iz svih problema!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram