Zatvori
Poslovni Puls
28/12/2010

Iz Rusije s ljubavlju: Ingra uz pomoć Mesića dobila posao izgradnje stanova kraj Moskve!

Hrvatsko - ruske veze opet rade! Bivši predsjednik Mesić, koji od nedavno obnaša funkciju predsjednika Nadzornog odbora Ingre sredio je toj građevinskoj tvrtki veliki posao kraj Moskve...

Ovih je dana u posjetu Hrvatskoj rusko izaslanstvo predvođeno predstavnicima ruske Rosbanke, jedne od deset vodećih banaka u Rusiji, a u vlasništvu francuskog Societe Generala, koja je spremna financijski poduprijeti gradnju objekata u Tulskoj oblasti, udaljenoj 160 km od Moskve, a veličine je naše zemlje.

Večernji list:

Glavni izvođač radova bila bi Ingra. Prema planovima, Ingra će formirati zajedničku tvrtku s ruskim gospodarstvenicima u kojoj bi Ingra imala 51-postotni udjel. Ali u planiranu gradnju u toj oblasti, osim Ingre, uključile bi se i još neke hrvatske tvrtke, prema procjeni njih 10 do 20 u prvoj fazi. Gradnja tih objekata počet će, prema planovima, u proljeće, što je ostvarivo s obzirom na to da su zemljište i građevinska dozvola osigurani. Ingra ima veliko iskustvo u gradnji stambenih objekata u Zagrebu i Dubrovniku.

Stjepan Mesić nedavno je poslao i pismo namjere ruskom premijeru Putinu radi jačanja gospodarske suradnje dviju zemalja. Naime, ruska vlada odobrila je da hrvatske građevinske tvrtke sudjeluju u gradnji planiranih projekata za buduća sportska događanja, među kojima je svjetsko prvenstvo u nogometu 2018. godine.

Dobre vijesti prvenstveno za Ingru koja se nalazi u nezavidnoj financijskoj situaciji...

Pročitajte još:

- Ingra zaprijetila Zagrebačkom holdingu: Platite ili ćemo zatvoriti Arenu!

- Oppenheim: Ingra je u problemima, iza Arene Zagreb se još uvijek vuku repovi

- Dok se Ingra urušava – Igor Oppenheim osniva modnu agenciju!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram