Zatvori
Poslovni Puls
27/12/2010

Mi bismo kao trebali očekivati nešto od rekonstrukcije Vlade samo 10 mjeseci prije redovnih izbora!?

Nekih 10 mjeseci prije redovnih parlamentarnih izbora Jadranka Kosor je predstavila neka nova lica, a riješila se onih izmučenih starih...

Da smo ovim promjenama u sastavu Vlade svjedočili početkom godine, mogli bismo reći da možemo nešto i očekivati.

Ovako - 10 mjeseci prije redovnih parlamentarnih izbora, a nećemo niti spominjati predizbornu kampanju, teško da će svježa krv uopće imati vremena uhodati se u rad Vlade.

Dok se upoznaju s radom Vlade i protokolarnim funkcioniranjem trebat će im dobra 3 do 4 mjeseca. Do početka predizborne kampanje onda u najboljem slučaju imaju još 6-7 mjeseci nekog ozbiljnog rada. Da li je realno očekivati neke revolucionarne promjene u tako kratkom vremenom roku? Nije..

Sličnog mišljenja je i analitičar Splitske banke Zdeslav Šantić:

"Bez obzira na stručnost novih ljudi teško je očekivati vidljivije promjene u gospodarskoj politici", upozorava bankarski analitičar Zdeslav Šantić. Podsjeća da buduća ministrica financija Martina Dalić ima već zadan proračun za 2011., a u njemu nisu predviđene reforme koje bi smanjile potrošnju države. Ni izbor, iskusnog poduzetnika Domagoja Ivana Miloševića na funkciju potpredsjednika za investicije, smatra, neće puno pomoći, prenosi Dnevnik.hr.

"Kada govorimo o privlačenju investicija moramo znati da je to jedan problem gdje sustav nije uspostavljen već godinama i teško će tu jedna osoba donijeti bilo kakve značajnije promjene", smatra Šantić.

Sve u svemu jedan veliki cirkus koji bi trebao zamagliti oči napaćenom narodu...

A poznato je kako hrvatski birači imaju kratko pamćenje, pa ne bi bilo ništa čudno da Kosorica dobro poentira na ovim promjenama.

Zaboravit ćete mrskog Ivana Šukera za dva mjeseca. Kao što ste zaboravili Polančeca i njemu slične...

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram