Zatvori
Poslovni Puls
27/12/2010

Oporba o promjenama u Vladi: Ovo su Sanaderovi ljudi!

Kao što se moglo i očekivati, oporba nije imala lijepe riječ za nove članove Vlade premijerke Jadranke Kosor...

- Zoran Milanović (SDP):

"Nakon što Vlada mjesecima nije radila ništa dogodila se smjena četiri ministra koji nisu uživali političku zaštitu i zato su morali otići. Oni jako puno znaju o gospođi Kosor kao i ona o njima. To je možda i više nego ranije Sanaderova vlada. S njegovim ljudima, na čelu kojih je prva Sanaderova suradnica."

- Radimir Čačić (HNS)

"Odlaze ljudi koji sa sobom vuku negativnu prtljagu i afere, a dolaze stranački kadrovi koji ili nisu imali mogućnost da izbjegnu ponudu ili time hvataju stranačke pozicije za budućnost. Ima i nekih nestranačkih za koje ni sam ne znam zašto su to napravili."

- Darinko Kosor (HSLS)

"Ova rekonstrukcija Vlade neće ništa promijeniti jer su izbori za deset mjeseci, a ova Vlada traje više od sedam godina. Teško je za očekivati da će nešto napraviti u zadnjih deset mjeseci. Pozitivno je to što se se uvode neka nova imena. Martina Dalić koja će zamijeniti Šukera je vrlo kvalitetna osoba, a za Jasena Mesića mi je osobno vrlo drago jer smo zajedno bili u zagrebačkoj Gradskoj skupštini. To je nova generacija i to je dobro. Ali neće se ništa bitno promijeniti njihovim dolaskom. Mjere gospodarskog oporavka su donesene, a i o njima odlučuje Vlada a ne pojedini ministri. One se ni ne provode, a tome neće doprinijeti niti nova imena. Ja ne vidim ništa novoga i bitnoga u radu Vlade, očito je da neće provoditi reforme jer bi onda izgubili povjerenje, niti će novi ministri donijeti neke nove smjernice." (via Index.hr)

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram