Zatvori
Poslovni Puls
27/12/2010

Party 24 sata na dan: U hrvatskim domovima zdravlja otvaraju se noćni klubovi i fast food objekti?

Izmjena Zakona o zdravstvenoj djelatnosti mogla bi uvesti neke bizarnosti u domaći zdravstveni sustav...

Odnedavno, nakon službene objave izmjena Zakona o zdravstvenoj zaštiti, domovi zdravlja mogu višak poslovnog prostora iznajmiti, i to i za nezdravstvene djelatnosti. Dok se još raspravljalo o tom prijedlogu, čulo se pitanje je li u redu da se namjenski građeni prostor iznajmljuje, primjerice, za ćevabdžinicu ili kockarnicu, s opravdanjem da je bitno zaraditi u ime uređenja i opreme zdravstvenog dijela i radi vraćanja dugova, kojih ne manjka ni tim zdravstvenim ustanovama, piše Vjesnik.

Nema sumnje da će ravnatelji požuriti s natječajima za najam viška prostora, No, ima sitnica koja bi mogla zauzdati ambicije da se otvori bilo što samo da se zaradi. Prema zakonskim izmjenama, dom zdravlja može davati prostor u zakup na temelju odluke upravnog vijeća, ali uz suglasnost osnivača (grada, županije), no nužna je i suglasnost ministra ako se poslovni prostor želi dati u zakup pravnim i fizičkim osobama za obavljanje - nezdravstvene djelatnosti. Može to biti prodavaonica naočala, a - iako to nitko glasno ne spominje - i noćni lokal u kojem se stresom opterećeni relaksiraju. Nategnuto, ali ipak, tako bi se i noćni sadržaji mogli provući kao zdravstveni.

Pa eto, zahvaljujući loše napisanim zakonima možda ćemo uskoro na noćne provode odlaziti u - domove zdravlja!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram