Zatvori
Poslovni Puls
25/12/2010

I bogati jecaju: Slovenija povećava poreze za imućnije građane

Čini se kako su Slovenci krenuli stopama Baracka Obame. Bogati imaju najviše, pa stoga i moraju snositi najveći teret u ovim kriznim vremenima...

Slovenski ministar financija Franc Križanič izjavio je da će vlada Slovenije vjerojatno povećati porez na bogate, ali da je još prerano reći što će točno učiniti.

Poslovni donosi više:

Vlada će vjerojatno prihvatiti prijedlog predsjednika Fiskalnog savjeta Marjana Senjura, rekao je Križanič za jučerašnje izdanje lista Večer. Senjur je nedavno predložio uvođenje nove porezne kategorije za one koji zarađuju više od 70.000 eura godišnje, s poreznom stopom od 45 do 50 posto (sada je kategorija onih s najvišim prihodima oporezovana po stopi od 41 posto).

Senjur je predložio i specijalni porez na kapitalnu dobit za sve one koji ostvaruju prihod od dividendi veći od 500 eura, prenijela je agencija STA. Križanič je ukazao da je porezna reforma koju je 2006. sprovela prethodna vlada dovela do stalnog smanjenja prihoda na razinu koja zahtjeva kresanje troškova.

Pročitajte još:

- Počelo je – Borutu Pahoru prijeti optužnica zbog WikiLeaksovih dokumenata…

- Rast BDP-a od 1,7% u trećem kvartalu – a to može samo onaj koji zna, Slovenija zna, Slovenija zna…

- Slovenci: Zašto mi moramo pomagati europske zemlje koje se nalaze pred bankrotom?

- Slovenija udvostručila svoju ratnu mornaricu. Imali su jedan brod, sada imaju dva!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram