Zatvori
Poslovni Puls
24/12/2010

Ipak se može: Virovitički Tvin i Ikea grade tvornicu vrijednu 25 milijuna eura!

Proizvodnja, proizvodnja, proizvodnja! Ako jedna stvar nedostaje Hrvatskoj, onda je to proizvodnja. A virovitički Tvin u suradnji sa švedskom Ikeom namjerava krenuti u novi joint-venture projekt...

Tvin iz Virovitice, najveći hrvatski proizvođač namještaja, trebao je zajedno sa švedskom Ikeom još 2008. početi graditi tvornicu vrijednu 25 milijuna eura. Investicija je odgođena za sretnije dane koji bi trebali stići za godinu i pol dana.

Poslovni:

Tvin je s Ikeom dosad ostvario tri zajedničke investicije u nove proizvodne pogone. Prva je bila 1978., zatim 1996. i treća 2000. godine. Četvrta investicija počela se pripremati 2005., no projekti i danas stoje. Model ulaganja je bio da Tvin daje infrastrukturu, a Ikea strojeve koji bi se otplaćivali kroz anuitete, odnosno robu. Pogon bi bio smješten na 25.000 četvornih metara u Tvinu.

Za Tvin to će značiti porast proizvodnje i prihoda. Tvrtka je uspjela prebroditi recesiju i poslovati bez gubitaka. Tvin danas zapošljava oko 1000 radnika.

Direktor Tvina Ivan Slamić smatra da će kriza trajati još godinu i pol dana. U tom razdoblju mogla bi se početi graditi zajednička tvornica s Ikeom u Virovitici. Tržište će se morati probuditi te zaposliti građevinska operativa i podignuti standard. Tvin je u krizi radio za izvoz manje i tehnološki zahtjevnije serije te uspio pobijediti poljsku i kinesku konkurenciju.

Konačno malo dobrih vijesti!

Pročitajte još:

- IKEA priopćenjem reagirala na “kažnjavanje” načelnika općine Rugvica

- Welcome to Croatia – htio dovesti IKEA-u, pa ga kaznili s 10.000 kuna!

- Ikea izabrala Srbiju za svoj regionalni centar

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram