Zatvori
Poslovni Puls
24/12/2010

Svjetska tržišta: Pozitivna kretanja na američkom tržištu rada

Povjerenje potrošača u Italiji tijekom prosinca zabilježilo je neočekivani rast, sa 108,5 na 109,1.

Trgovina na malo u Italiji tijekom listopada porasla je u odnosu na rujan za 0,3% dok je na godišnjoj razini zabilježen pad od 0,6%.

Konačni podaci iz Velike Britanije pokazali su rast bruto domaćeg proizvoda u trećem tromjesečju za 2,7% godišnje, što je nešto manje nego se prvotno predviđalo, prenose RBA analitičari.

U američkom gospodarstvu konačni su podaci o kretanju BDP-a u trećem tromjesečju pokazali njegov rast za 2,6% (niže od prvih procjena). Nadalje, osobna potrošnja je zabilježila rast za 2,4% godišnje. Prodaja postojećih stambenih objekata u američkom gospodarstvu tijekom studenog porasla je za 5,6%, što je manje nego se očekivalo.

Prema podacima s Bloomberga tržište u SAD-u je zatvoreno sa sljedećim vrijednostima: EUR/USD 1,3963; USD/JPY 81,08; GBP/USD 1,5702; USD/CHF 0,9677.

EUR/HRK - U srijedu je bilo stabilno na domaćem deviznom tržištu. Tako se tečaj EUR/HRK kretao u uskom rasponu od 30ak baznih bodova te dan zatvorio na razinama na kojima je i otvorio, odnosno oko 7,390 kuna za euro.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram