Zatvori
Poslovni Puls
24/12/2010

Pametno: Ilirika Investments pokreće fond za ulaganja u rastuće indijsko gospodarstvo

Brzorastuća tražišta u razvoju poput onog u Kini, Indiji ili Brazilu svakako će biti generatori rasta svjetskog gospodarstva u godinama koje su ispred nas. To je prepoznao i jedan domaći investicijski fond...

Društvo za upravljanje investicijskim fondovima Ilirika Investments planira pokrenuti u 2011. godini dva nova fonda od kojih bi jedan bio fokusiran na indijsko tržišta, a drugi na sektor ili globalni fond.

Banka donosi detalje:

"Držimo da investore moramo dovesti do svih mjesta koja su u tom trenutku tržišno najzanimljivija i zbog toga pomno pratimo koje ćemo proizvoda dalje inaugurirati u Hrvatskoj. Sviđa nam se indijsko tržište i o njemu mnogo razmišljamo. Indija je u nekim aspektima možda jača i od same Kine, koja je također veliki potencijal", izjavio je za Banku predsjednik Uprave Ivan Ivin.

Poslije fonda orijentiranog na Indiju moglo bi slijediti pokretanje nekog sektorskog ili globalnog fonda koji bi bio drukčiji od postojećih globalnih fondova u Hrvatskoj.

Ilirike će vjerojatno inaugurirati jedan novi fond u prvoj, a drugi u drugoj polovici 2011.

Tijekom 2010. imovina pod upravljanjem u svih pet fondova kojim upravlja Ilirika Investments porasla je za 40 posto, na 28 mijiuna eura. "Teško je ponoviti toliki rast, ali zahvaljujući kvalitetnim proizvodima i mogućim akvizicijama fondova mogli bismo i u idućoj godini ostvariti sličan rezultat", dodao je Ivin.

Pročitajte još:

- Roubini: Zaboravite Kinu, Indija je sljedeće gospodarsko čudo!

- Preuzimaju svijet – po broju studenata na američkim sveučilištima, Kina pretekla Indiju!

- Indijac uselio u svoju kuću vrijednu 1 milijardu dolara (slike)

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram