Zatvori
Poslovni Puls
24/12/2010

Fondovi: Većina fondova skraćeni tjedan završila u plusu

Rezultati fondova protekloga tjedna kretali su se u rasponu od -2,29 posto pa do +3,50 posto a šezdeset i osam od ukupno devedeset i dva fonda, ostvario je porast vrijednosti udjela...

Najuspješniji dionički fond protekloga tjedna bio je fond NFD Aureus US Algorithm kojem je vrijednost porasla za 3,50 posto a slijedi ga ZB Bric sa porastom od 2,54 posto. Najveći gubitnik kod dioničkih fondova je fond HPB Dynamic kojem je vrijednost smanjena za 2,29 posto a iza njega je Erste Total East sa padom od 0,97 posto.

Kod mješovitih fondova najuspješniji je NFD Aureus Emerging Markets Balanced koji je ostvario porast vrijednosti od 2,37 posto a slijedi ga HI-balanced sa porastom od 1,27 posto. Najveće padove u ovoj grupi zabilježili ICF Balanced (-1,74 posto) i HPB Global (-1,60 posto).

Jedini dobitnik kod obvezničkih fondova je ZB bond (+0,29 posto) dok su najveći gubitnici HPB Obveznički (-0,96 posto) i OTP euro obveznički (-0,85 posto). Novčani fondovi imali su pozitivne rezultate te je najuspješniji bio Raiffeisen Cash (+0,06 posto).

Izvor:Marko Repecki/hrportfolio.com

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram