Zatvori
Poslovni Puls
24/12/2010

Blagi rast tržišnog tečaja EUR/USD

Jučerašnjeg je dana vrijednost jedinstvene europske valute u odnosu na američki dolar zabilježila blagi rast na dnevnoj razini, prenose RBA analitičari.

U vrijeme otvaranja trgovanja tečaj EUR/USD se kretao oko razine od 1,309 dolara za euro, da bi se u nastavku dana spustio prema razinama od 1,306 dolara za euro, čemu je doprinosio pesimizam u pogledu dužničke krize u eurozoni.

Ipak, nakon objava s američkog tržišta kako su industrijske narudžbe zabilježile iznadočekivani pad, promatrani se tečaj oporavio te porastao na 1,312 dolara za euro. Rast tečaja EUR/USD nastavio se i danas tijekom jutra, a trgovalo se oko razina od 1,314 dolara za euro.

U četvrtak je bilo stabilno na domaćem deviznom tržištu. Tečaj se kretao u uskom rasponu od 30ak baznih bodova. Stabilnosti je pridonijela ravnoteža između ponude i potražnje za devizama na tržištu te je dan zatvoren na razinama oko 7,388 kuna za euro. Srednji tečaj za petak iznosi 7,390517 kuna za euro.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram