Zatvori
Poslovni Puls
24/12/2010

Anarhisti preuzeli odgovornost za napade u Rimu

Za jučerašnje napade na veleposlanstva Švicarske i Čilea u Rimu odgovornost je preuzela Neformalna federacija anarhista (FAI)...

Podsjećamo, sve je počelo eksplozivnim pismom dostavljenim švicarskom veleposlanstvu u Rimu. Ono je eksplodiralo kada ga je otvorio portir (53), švicarski državljanin. I u čileanskom veleposlanstvu u Rimu teško je ozlijeđen jedan od službenika, koji je također otvorio eksplozivan omot. Sumnjiv omot nađen je i u ukrajinskome veleposlanstvu odakle su pozvali karabinijere da ga pregledaju.

Kako danas prenosi Večernji list, Neformalna federacija anarhista (FAI) preuzela je odgovornost za jučerašnje eksplozije u čileanskom i švicarskom veleposlanstvu u Rimu, u kojima su ozlijeđene dvije osobe.

"Odlučili smo napraviti nešto da se naš glas čuje riječima i djelima. Uništit ćemo sustav dominacije, živio FAI, živjela anarhija", navodi se u poruci koju potpisuje FAI, a koju je pronašla policija nakon očevida u čileanskom veleposlanstvu.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram