Zatvori
Jasmin Hadzic
23/12/2010

Zašto je FT Steve Jobsa proglasio osobom godine: Apple danas može izbaciti perilicu za rublje i svi bi je kupovali!

Financial Times osnivača Applea proglasio je osobom godine. Ok, Apple ima  cool proizvod godine - iPad, no da li je to najvažnije...

Financial Times u svom članku titulu osobe godine objašnjava jednostavno činjenicom kako Apple trenutno ima najtraženiji proizvod na planeti - populano tablet računalo iPad.

No, da li je to baš sve...

Za jedne tiranin, za druge genijalac i polu-božanstvo, Steve Jobs je vjerojatno negdje na sredini. Beskompromisni matematičar s darom za dizajn i funkcionalnost. Samo je Apple mogao izbaciti proizvode poput iPoda, iPhonea i iPada.

S tim se slaže i Roger McNamee, legendarni investitor iz Silicijske doline, danas partner u fondu rizičnog kapitala Elevation Partners (u kojem svoj udjel ima i pjevač U2-a, Bono Vox).

"Steve je jedan od posljednjih veliki graditelja. Ono što njega razlikuje od ostalih jest što posjeduje sposobnost stvaranja ekonomske aktivnosti iz gotovo ničega, dok se svi ostali izvršni direktori danas fokusiraju na štednju i otkaze", kaže McNamee.

"Oni (Apple) nemaju konkurenata. Mogli bi izbaciti perilicu za rublje i svi bi je kupovali", efektno poentira McNamee.

Apple = Steve Jobs.

Dok je gazda na svom radnom mjestu, ne trebamo brinuti. Čekaju nas još godine zanimljive inovacije koja će stvarati i otvarati nove trendove u industriji visoke tehnologije.

Pročitajte još:

- ŠUŠKA SE: iPad 2 nas očekuje već u veljači iduće godine!?

- Odbili smo Fosterov prijedlog za novi izgled Plesa, a sada on u Kaliforniji dizajnira novo Appleovo sjedište!

- Appleovi zaposlenici obožavaju Steve Jobsa, no Microsoftovi zaposlenici baš i ne obožavaju svog šefa

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram