Zatvori
Poslovni Puls
23/12/2010

Sanader: Nisam ja prao nikakav novac u Austriji

Danas je bivši hrvatski premijer Ivo Sanader ispitan u Austriji po drugi put. Istražitelje je danas zanimalo da li je Ivo "prao" novac u Austriji...

"Državno tužiteljstvo danas prijepodne ispitalo je gospodina Sanadera videovezom o sumnjama da je prao novac u Austriji. Očitovao se po svim točkama prijave i odlučno odbio sve navode u kojima ga se sumnjiči da je prao novac", rekao je za Večernji list glasnogovornik Središnjeg austrijskog Državnog tužiteljstva nadležnog za korupciju u Beču Fridrich König nakon ispitivanja iz pritvora na relaciji Beč - Salzburg.

Glasnogovornik je dodao kako je Sanader od bečkog Državnog tužiteljstva zatražio novi termin za još jedno svjedočenje, potuživši se da "nije imao dovoljno vremena da se pripremi za ispitivanje". König je istakao kako se bivšem premijeru izašlo u susret i da će novo ispitivanje biti u siječnju 2011. godine. Dodao je da još nije dogovoren novi termin saslušanja i da se još ne zna hoće li to biti početkom, sredinom ili krajem siječnja.

Podsjećamo, jučer je Sanader svjedočio u slučaju HYPO banke.

Sanader je rekao kako je prvi kontakt s Hypo bankom ostvario još 1993. godine. U jednom trenutku članovima povjerenstva je objasnio kako se moraju odnositi prema njemu: "Ja sam bivši premijer jedne nezavisne države, molim vas, postavljajte mi prikladna pitanja". Tijekom svjedočenja, Sanader se nekoliko puta potužio na pitanja koja su išla "ispod pojasa", kao što su ona o njegovoj ulozi u prodaji Hypa, koja uopće nisu vrijedna jednog bivšeg premijera. Rekao je i da s tadašnjim predsjednicima Hypa, Wolfgangom Kultererom i Günterom Striedingerom, nije imao nikakve osobne kontakte.

Pročitajte još:

- Završilo Sanaderovo svjedočenje u Austriji. Ivo tvrdi kako nije kriv…

- Doktor Ivo s rođakom “prao” novac u Austriji!? Valjda ga je dobro oprao…

- Ovo postaje ozbiljno: Josipović traži da se ispita uloga Kosorice u Sanaderovoj korumpiranoj vladi

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram