Zatvori
Poslovni Puls
23/12/2010

Ugrožena poštena tržišna utakmica: Novi vlasnik Nacionala je povezan s EPH-om!?

Možda Stanko Subotić Cane zaista i nema nikakve veze s preuzimanjem Nacional medijske grupacije, no na površinu izlaze dokazi kako je u preuzimanje Nacionala zapravo umješan vlasnik EPH-a, njemački WAZ...

Naime, Harald Freiherr von Seefried, poduzetnik s njemačkom putovnicom i švicarskom adresom, koji je upravo kupio Nacional, partner je njemačkog WAZ-a.

SEEbiz doznaje više:

Harald von Seefried u Njemačkoj je spasio WAZ od nedopuštenog kartela kad mu je taj koncern prepustio 40-postotno vlasništvo nad OTZ-om 2003. godine. Budući je njemački WAZ 50-postotni vlasnik EPH, najvećeg koncerna tiskanih medija u Hrvatskoj, samim tim došlo je i do potencijalno nedopuštene medijske koncentracije u Hrvatskoj.

Zanimljivo je da se von Seefried već natjecao za kupnju i Slobodne Dalmacije i to s Josipom Radeljakom. U registru Trgovačkog suda u  Zagrebu ostala je zabilježena registracija tvrtke Slobodni mediji d.o.o. u kojem su obojica upisana kao članovi Uprave. Slobodni mediji nisu, poznato je, uspjeli kupiti Slobodnu. Taj je splitski dnevnik danas u većinskom vlasništvu EPH, odnosno njemačkog WAZ-a.

Pročitajte još:

- Cane možda nije kupio Nacional, no slijedi li preuzimanje EPH i Radija 101!?

- EPH objavio kompletan Ugovor o prodaji Slobodne Dalmacije. Pročitajte ga ovdje…

- Srbijanski kralj tabloida preuzima hrvatsko izdanje Playboya

- Jutarnji najavio naplatu sadržaja: prvi korak – iPad aplikacija!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram