Zatvori
Poslovni Puls
23/12/2010

Homoseksualci svih zemalja ujedinite se: Crna Gora legalizira gay brakove!

Crna Gora vuče još jedan potez kako bi dokazala da zapravo pripada modernoj, liberalnoj Europi, a ne nekakvog balkanu. Nakon što su uveli Euro kao službenu valutu, sada razmišljaju i o legalizaciji homoseksualnih brakova. Hoće li Crna Gora postati nova gay oaza...

Crnogorsko Ministarstvo za ljudska i manjinska prava priopćilo je da će razmotriti mogućnosti reguliranja pravnog statusa istospolnih parova.

Više donosi Index:

Prema riječima pomoćnice ministra za ljudska prava Blanke Radošević Marović, Crna Gora uvažava preporuke Vijeća Europe sa sastanka održanog 31. ožujka ove godine. Jedan od prijedloga, pod rednim brojem 25, bilo je pozivanje zemalja članica i kandidata (što Crna Gora odnedavno jest) da "razmotre mogućnost pružanja pravne ili neke druge pomoći za rješavanje praktičnih socijalnih problema parovima istog spola".

"Ministarstvo će se konzultirati s Vladom i resorom pravde, te razmotriti mogućnosti za reguliranje pravnog i socijalnog statua istospolnih parova u okviru crnogorskog pravnog sistema", priopćilo je ministarstvo. "Već imamo akcijski plan kojim je obuhvaćen i proaktivni odnos prema seksualnim manjinama", kaže Radošević Marović.

Pročitajte još:

- Čekaj me Ivo: Crnogorski Sanader Milo Đukanović podnio ostavku

- Crna Gora postala kandidat za EU, Albaniji put u blagostanje još uvijek blokiran

- Dok mi organiziramo prosvjede, Crna Gora radi na strategiji razvoja golf turizma

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram