Zatvori
Poslovni Puls
23/12/2010

Bez velikih promjena na domaćem deviznom tržištu

Jučerašnji dan na inozemnim deviznim tržištima protekao je dinamično.

Trgovanje je otvoreno pri razinama oko 1,309 dolara za euro, da bi do sredine dana tečaj EUR/USD porastao prema 1,317 dolara za euro. Rastu tečaja u prvoj polovici dana doprinijele su vijesti o rastu američkog BDP-a koji su pokazali manji rast nego se prvotno procjenjivalo. Dodatno su tome doprinijele vijesti kako Kina namjerava kupiti značajan iznos portugalskog državnog duga, prenose RBA analitičari.

Ipak, ostatak dana protekao je u znaku slabljenja eura prema dolaru, pod utjecajem pojačanog pesimizma u pogledu rješavanja dužničke krize u eurozoni. To je rezultiralo zaključivanjem trgovanja pri razinama s početka dana. Danas tijekom jutra tečaj EUR/USD porastao je prema 1,315 dolara za euro.

U srijedu je bilo stabilno na domaćem deviznom tržištu. Tako se tečaj EUR/HRK kretao u uskom rasponu od 30+ak baznih bodova te dan zatvorio na razinama na kojima je i otvorio, odnosno oko 7,390 kuna za euro. Srednji tečaj za četvrtak iznosi 7,384486 kuna za euro.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram