Zatvori
Poslovni Puls
22/12/2010

Izumiru Američani: U SAD-u najsporiji rast stanovništva još od Velike Depresije

Tijekom posljednjih deset godina populacija SAD je narasla za 9,7 posto te sada Sjedinjene američke države imaju 308,7 milijuna stanovnika...

Rast od 9,7 posto je najmanji od "Velike Depresije" tijekom 30-ih godina kada je zabilježen porast od samo 7,3 posto. Za usporedbu, u "zlatnim" 90-im godinama populacija je porasla za 13,2 posto. Najviše novih stanovnika u proteklom desetljeću je dobila savezna država Nevada, a slijede je Arizona i Utah, prenosi Index.hr.

Japan i Njemačka bilježe pad broja stanovnika

Najmanje su rasli Michigan, Rhode Island, Ohio i Louisiana. Najveća američka država je Kalifornija sa više od 37 milijuna stanovnika, a slijede je Teksas, New York, Florida i Illinois. Države s najmanjim brojem stanovnika su Wyoming, Vermont, obje Dakote te Aljaska. Iako su u usporavanje, porast stanovništva u SAD-u je mnogo veći nego u drugim razvijenim državama.

Tako Japan i Njemačka bilježe pad broja stanovnika, dok Francuska i Velika Britanija rastu po stopi od 5 posto po desetljeću.

Pročitajte još:

- Amerikanci traže ukidanje debelih bonusa za direktore s Wall Streeta

- Konačno – Amerikanci bi uskoro mogli zabraniti preglasne tv reklame! A kada ćemo mi?

- Amerikanci se boje kako će se ovaj put kreditna kriza iz Europe preseliti kod njih

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram