Zatvori
Poslovni Puls
22/12/2010

Završilo Sanaderovo svjedočenje u Austriji. Ivo tvrdi kako nije kriv...

Bivši hrvatski premijer završio je svoje svjedočenje pred austrijskim istražnim povjerenstvom u slučaju HYPO banke . Kao što se i očekivalo, Sanader je uporno tvrdio kako nije umješan u nikakve ilegalne poslove...

Index donosi ono najzanimljivije:

Bivši hrvatsi premijer Ivo Sanader je na samom početku ispravio istražitelja Rolfa Holuba koji ga je nazvao "Ivica Sanader" te mu odgovorio  da je on Ivo Sanader, a ne Ivica. Rekao je kako je žrtva političkog progona te da ga mediji unaprijed osuđuju, tvrdi da je nevin. "Savjest mi je po pitanju slučaja Hypo čista, jer nikad nisam tražio, niti primio novac od bilo koga. ", ustvrdio je Sanader.

Prvo pitanje bilo je vezano za njegov odlazak s mjesta premijera, na što je Sanader ponovio kako je otišao zbog slovenske blokade. "Htio sam izazvati šok u Europskoj uniji", rekao je Sanader nakon čega su istražitelji počeli postavljati pitanja vezana za Hypo banku.

Sanader je rekao kako je prvi kontakt s Hypo bankom ostvario još 1993. godine. U jednom trenutku članovima povjerenstva je objasnio kako se moraju odnositi prema njemu: "Ja sam bivši premijer jedne nezavisne države, molim vas, postavljajte mi prikladna pitanja". Tijekom svjedočenja, Sanader se nekoliko puta potužio na pitanja koja su išla "ispod pojasa", kao što su ona o njegovoj ulozi u prodaji Hypa, koja uopće nisu vrijedna jednog bivšeg premijera. Rekao je i da s tadašnjim predsjednicima Hypa, Wolfgangom Kultererom i Günterom Striedingerom, nije imao nikakve osobne kontakte.

Sanader je kazao i da nije tako blizak s Robertom Ježićem kao što se to piše po medijima već da mu je bliska bila današnja premijerka Jadranka Kosor. "Jadranka Kosor, moja zamjenica, bila mi je najbliža suradnica i najbliža prijateljica"

"Odgovorio je na sva pitanja ali nije dao puno novih informacija", kratki je zaključak članova Povjerenstva.

Pročitajte još:

- Bavarska zbog Hypa traži odšetu od bivšeg šefa BLB-a u visini od 3,7 milijardi eura!

- O čemu je Sanader razgovarao s glavnim urednikom Jutarnjeg lista?

- Rolf Holub: Puno toga upućuje na transakcije između Sanadera i Kutle!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram