Zatvori
Poslovni Puls
22/12/2010

Blagi rast tržišnog tečaja EUR/HRK

Na inozemnim deviznim tržištima u prvoj polovici jučerašnjeg dana vrijednost eura u odnosu na američki dolar blago je porasla s 1,312 dolara za euro prema 1,32 dolara za euro, nakratko se time oporavivši s najnižih razina u prethodna dva tjedna...

Tome je doprinijela objava Kine kako namjerava pomoći Europskoj uniji u otklanjaju dužničkih problema, prenose RBA analitičari.

Ipak, nesigurnost u pogledu rješavanja dužničkih problema u eurozoni te mogućnost kako bi kreditne agencije ponovno pojedinim članicama mogle sniziti rejtinge ponovno je spustila vrijednost eura na najniže dvotjedne razine. Tečaj EUR/USD je tako ponovno zabilježio pad na dnevnoj razini, a trgovanje je zaključeno pri 1,308 dolara za euro.

Nakon otvaranja na razinama oko 7,386 kuna za euro došlo je do blage aprecijacije domaće valute. Glavni generator povećane ponude je bio bankarski sektor. No tečaj EUR/HRK je nakon vijesti o smanjenju rejtinga sa BBB na BBB-  od strane S&P-a, blago porastao te je dan završio na razinama oko 7,390 kuna za euro. Srednji tečaj za srijedu iznosi 7,381790 kuna za euro.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram