Zatvori
Poslovni Puls
21/12/2010

Svjetsko tržište: Neočekivani pad povjerenja potrošača u eurozoni

Prema posljednjim podacima za studeni proizvođačke cijene u Njemačkoj zabilježile su rast za 0,2% u odnosu na prethodni mjesec. Na godišnjoj su razini iste porasle za 4,4% godišnje ukazujući time na nešto intenzivniji rast nego u listopadu, no ipak niže nego se očekivalo, prenose RBA analitičari.

Saldo tekućeg računa platne bilance za zemlje eurozone u listopadu pokazuje značajno poboljšanje u odnosu na prethodni mjesec budući da je deficit smanjen s 8,5 na 2,3 milijarde eura. Povjerenje potrošača u zemljama eurozone bilježi u prosincu neočekivani pad, sa -9,4 na -11.
Prema podacima s Bloomberga tržište u SAD-u je zatvoreno sa sljedećim vrijednostima: EUR/USD 1,3963 USD/JPY 81,08 GBP/USD 1,5702, USD/CHF 0,9677.

EUR/HRK - U ponedjeljak je nakon otvaranja na razinama oko 7,393 kuna za euro, tečaj EUR/HRK blago kliznuo na razine oko 7,385 kuna za euro, uzrokovan povećanom ponudom deviza sa strane bankarskog sektora. Na spomenutim razinama se tečaj stabilizirao te je povećana ponuda deviza dovedena u ravnotežu s potražnjom za devizama sa strane korporativnog i institucionalnog sektora. Dan je zatvoren na razinama oko 7,386 kuna za euro.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram