Prema posljednjim podacima za studeni proizvođačke cijene u Njemačkoj zabilježile su rast za 0,2% u odnosu na prethodni mjesec. Na godišnjoj su razini iste porasle za 4,4% godišnje ukazujući time na nešto intenzivniji rast nego u listopadu, no ipak niže nego se očekivalo, prenose RBA analitičari.

Saldo tekućeg računa platne bilance za zemlje eurozone u listopadu pokazuje značajno poboljšanje u odnosu na prethodni mjesec budući da je deficit smanjen s 8,5 na 2,3 milijarde eura. Povjerenje potrošača u zemljama eurozone bilježi u prosincu neočekivani pad, sa -9,4 na -11.
Prema podacima s Bloomberga tržište u SAD-u je zatvoreno sa sljedećim vrijednostima: EUR/USD 1,3963 USD/JPY 81,08 GBP/USD 1,5702, USD/CHF 0,9677.

EUR/HRK – U ponedjeljak je nakon otvaranja na razinama oko 7,393 kuna za euro, tečaj EUR/HRK blago kliznuo na razine oko 7,385 kuna za euro, uzrokovan povećanom ponudom deviza sa strane bankarskog sektora. Na spomenutim razinama se tečaj stabilizirao te je povećana ponuda deviza dovedena u ravnotežu s potražnjom za devizama sa strane korporativnog i institucionalnog sektora. Dan je zatvoren na razinama oko 7,386 kuna za euro.