Zatvori
Poslovni Puls
21/12/2010

Čekaj me Ivo: Crnogorski Sanader Milo Đukanović podnio ostavku

Kao što je jučer bilo i najavljeno danas je crnogorski premijer podnio neopozivu ostavku. Njegov slučaj čak i previše podsjeća na onaj našeg bivšeg premijera...

Crnogorski premijer Milo Đukanović podnio je u Podgorici ostavku na dužnost. "Želim vas izvijestiti da sam odlučio dati ostavku", rekao je na tiskovnoj konferenciji Đukanović, koji je na vlasti u Crnoj Gori, bilo kao premijer ili predsjednik države, od 1991. godine. Ostat ću i dalje na čelu Demokratske partije socijalista, što znači da ću pridonositi crnogorskom napretku, rekao je. Rukovodstvo stranke za mandatara je odredilo Igora Lukšića.

HRT donosi više:

Lukšić je do sada obavljao funkciju potpredsjednika vlade i ministra financija. Crnogorska televizija doznaje kako će biti promjena u sastavu vlade. Očekuje se da Lukšić crnogorskom parlamentu uskoro predstaviti sastav svog kabineta.

Nakon Đukanovićeve konferencije za novinare svoje su najavile i opozicijske stranke. Navodno će zatražiti izvanredne parlamentarne izbore.

Razlozi ostavke još nisu jasni. Mediji i oporba smatraju da ostavka nije slučajna i već su najavljivali da će se Đukanović povući potkraj prosinca nakon što Crna Gora bude dobila status kandidatkinje za članstvo u Europskoj uniji. Neki analitičari smatraju da je Europska unija davanje tog statusa Crnoj Gori uvjetovala Đukanovićevim odlaskom, i to zbog njegove navodne umiješanosti u korupciju i kriminal.

Đukanović je od 2001. pod istragom talijanskog tužiteljstva zbog krijumčarenja cigareta1990-ih. Optužnica je povučena prošle godine kada se pozvao na premijerski imunitet.

Đukanović je pet puta biran za predsjednika vlade te jedanput za predsjednika Crne Gore.

Pročitajte još:

- Crna Gora postala kandidat za EU, Albaniji put u blagostanje još uvijek blokiran

- ISTRAŽIVANJE: Crnogorci imaju kvalitetniji život od Hrvata!?

- Hrvatska najgora u regiji – i Crna Gora izašla iz recesije!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram