Zatvori
Poslovni Puls
20/12/2010

Roubini: Europa mora povećati svoj fond za spašavanje gospodarstava u nevolji

Američki ekonomski analitičar i profesor ekonomije na sveučilištu u New York upozorava europske političke vođe kako imaju novi problem u svojim rukama. Španjolsku...

Nouriel Roubini smatra kako političari moraju brzo odlučiti što napraviti sa Španjolskoj koja se nalazi u ogromnim problemima. "Španjolska je prevelika da bi propala", rekao je nedavno Roubini. No, vjerojatno će biti potrebno određeno financijsko spašavanje.

Vođe Europske unije ovaj će se tjedan susresti kako bi razgovarali o spriječavanju daljnjeg širenja nove krize koja bi se lako mogla proširiti iz Irske i Grčke.

"Ukoliko EU ovaj tjedan ne odluči proširiti dostupna financijska sredstva (fondovi za spašavanje) Španjolska će se naći u velikim problemima", kazao je Roubini za Bloomberg.

Kako se nešto loše sprema potvrdila je i najava kreditne agencije Moody's kako namjerava smanjiti španjolski kreditni rejting zbog golemih problema u lokalnom bankarskom sustavu, te brzorastućem deficitu.

Pročitajte još:

- Može li Europa platiti spašavanje Španjolske s 500 milijardi eura?

- Roubini: Prestanite se zavaravati, Portugal će također trebati financijsko spašavanje!

- Širi se kriza – nakon Grčke i Irske u opasnosti i Belgija!?

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram