Zatvori
Poslovni Puls
20/12/2010

Zbog reklame s Onurom i Šeherezadom zaradili kaznu od 60.000 kuna!

Vjerojatno se sjećate (a teško da ste mogli izbjeći reklame na TV-u), popularni Onur i Šeherezada nedavno su za Todorićev Konzum snimili seriju reklamnih spotova...

Kao što je ubrzo otkriveno, Onur i Šeherezada, odnosno Bergüzar Korel i Halit Ergenç radili su za Unex grupu, koja je promidžbeni spot prodala Agrokoru. Pritom su izigrali Zakon o strancima, koji propisuje da radnici iz umjetničkih branši kao što je gluma za obavljanje poslova koji ne traju dulje od 60 dana ne moraju imati radnu dozvolu, ali njihov poslodavac je dužan policiji prijaviti da su angažirali stranca za posao. Policija zatim izdaje prijavu za rad bez radne dozvole. Inspekcija je 8. prosinca utvrdila da je Unex grupa to propustila učiniti.

"Zbog činjenice da je poslodavac koristio rad stranaca, odnosno njihove usluge, a da za iste nije ishodio potvrdu policijske uprave, odnosno policijske postaje o prijavi rada bez radne, odnosno poslovne dozvole, a što su isti bili dužni učiniti, budući ih obvezuje članak 139. Zakona o strancima, to je temeljem članka 199. Zakona o strancima, dana 8. prosinca 2010. godine, doneseno usmeno rješenje na zapisnik kojim je poslodavcu 'Unex grupa' d.o.o., Zagreb, Lopašićeva 14 zabranjeno obavljanje djelatnosti do otklanjanja utvrđenih nedostataka, a najkraće na rok od 30 dana", navodi glasnogovornica Državnog inspektorata Vedrana Cetina.

Unex grupa dan nakon dolaska inspekcije "inspektoru rada dostavila dokaz da je izvršio uplatu novčanog iznosa 60.000 kuna u korist Državnog proračuna, to je sukladno članku 199. Zakona o strancima", stoga je 10. prosinca 2010. godine, doneseno rješenje o ukidanju Usmenog rješenja pa su nastavili s radom.

A zbog počinjenog prekršaja iz članka 139. Zakona o strancima kažnjivog po članku 203. istog Zakona, 10. prosinca je izdan Obvezni prekršajni nalog kojim je Unexu izrečena novčana kazna u iznosu od 5.000 kuna, zaključuje Cetina.

Pročitajte još:

- Dolazi apokalipsa: Šeherezada više nije najgledanija sapunica!

- Kumovali Onur i Šeherezada – Turci sve više posjećuju Hrvatsku!

- Uz pomoć Onura i Šeherezade prodaju stan u Zagrebu!

Izvor:Index.hr/Danas.hr

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram