Zatvori
Poslovni Puls
20/12/2010

Kud Ivo tud i ja: Milo Đukanović podnosi ostavku!

Crnogorski predsjednik ide stopama našeg Iva Sanadera. Kada je ostavka u pitanju, ne mislimo na kazneni progon. Barem za sada...

Predsjednik crnogorske vlade Milo Đukanović sutra će na konferenciji za novinare obavijestiti javnost da podnosi ostavku na dužnost predsjednika vlade, najavili su crnogorski mediji.

Ovo previše sliči na slučaj bivšeg hrvatskog premijera Iva Sanadera...

HRT:

Đukanović je samo prije pet dana zanijekao medijske spekulacije da će podnijeti ostavku na redovitoj vladinoj sjednici prošlog četvrtka. Na ponovljeno pitanje hoće li Novu godinu dočekati kao premijer i čelnik vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) odgovorio je vidjet ćemo.

Podgorički mediji ranije su najavljivali da će se Đukanović povući s dužnosti krajem prosinca pošto Crna Gora dobije status kandidata za članstvo u Europskoj uniji.

Lider PzP Nebojša Medojević smatra da nije slučajnost odlaska baš kad je Crna Gora dobila status kandidata za EU. Također i neki analitičari smatraju da je Europska Unija uvjetovala davanje tog statusa Crnoj Gori Đukanovićevim odlaskom, zbog njegove navodne umiješanosti u korupciju i kriminal.  Na odgovor nosi li Đukanović nekakav uteg za Crnu Goru u približavanju EU-u preostaje nam da pričekamo što će on reći o odlasku, ali i što će pokazati vrijeme.

Naime, Đukanović je od 2001. pod istragom talijanskog tužiteljstva zbog šverca cigareta devedesetih godina prošlog stoljeća. Optužnica je povučena prošle godine kada se pozvao na premijerski imunitet.

Pročitajte još:

- Crna Gora postala kandidat za EU, Albaniji put u blagostanje još uvijek blokiran

- Dok mi organiziramo prosvjede, Crna Gora radi na strategiji razvoja golf turizma

- ISTRAŽIVANJE: Crnogorci imaju kvalitetniji život od Hrvata!?

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram