U Gospiću se večeras slavi 21. godišnjica osnivanja HDZ-a. Pred prepunom dvoranom aktualni su ministri održali vatrene predizborne govore…

“Zadnjih mjeseci izloženi smo mnogim napadima, tuku nas svim oružjima, govore da nećemo pobijediti na izborima, neki iz SDP-a nazivaju nas kriminalnom organizacijom. Jasno je da imamo problema, ali HDZ je uvijek znao izaći iz njih još jači. Koliko se večeras vas okupilo u Gospiću govori kolika je naša snaga pa neka netko kaže da nećemo pobijediti na izborima”, govorio je ministar Božidar Kalmeta i zaradio poveći pljesak publike.

No, oduševljenje je eksplodiralo kada se na pozornici pojavio domaćin, ministar zdravstva Darko Milinović.

On je pričao o “hrabroj ženi” Jadranki Kosor, snagi HDZ-a…

“Nitko nas neće zastrašiti, mi smo stranka koja ima viziju, a zajedništvo u našoj izbornoj jedinici treba krasiti cijelu Hrvatsku. Uspjet ćemo u ovim teškim vremenima uz hrabru predsjednicu stranke koja je spremna čistiti u svome dvorištu, ali mi ćemo čistiti i ispred tuđih dvorišta. Franjo Tuđman, najveći sin Hrvatske, naučio nas je da služimo svome narodu, a mi ćemo učiniti sve da što prije i na najbezbolniji način izađemo iz krize”, rekao je Milinović.

Koliko je pametno u ovim trenucima tvrditi kako je HDZ “stranka koja ima viziju” baš i nismo sigurni.

Pogled na stanje u HZZ-u nije dobro: više od 300.000 nezaposlenih. Nenad Bakić najavljuje kako nas u iduća četri mjeseca očekuje dodatnih 50.000 otkaza.

Pogled na stanje vanjskog duga nije dobro: više od 43.7 milijardi eura.

Pa koja je to vizija gospodo!? I gdje je bila u posljednjih 7 godina!?

Pročitajte još:

Kosor: Donijeli smo teške i bolne odluke! Ma koje to, molim te!?

Tek nas čeka najgore – hrvatski inozemni dug i dalje nezaustavljivo raste

MMF: Od Vas Hrvata lošiji jedino Grci

Foto:hdz-pgz.org