Zatvori
Poslovni Puls
20/12/2010

Inozemni brendovi, bolje da odustanete - gotovo 92% građana radije kupuje hrvatsko!

Istraživanje pokazuje kako domaći potrošači i dalje najviše vjeruju hrvatskim brendovima...

Rezultate istraživanja koje je provedeno na uzorku od 1000 građana u zadnjem tjednu studenoga 2010. godine predstavio je Trpimir Župić direktor Centra za kvalitetu HGK. Istraživanje je potvrdilo da akcija "Kupujmo hrvatsko" ima snažnu potporu građana od kojih se gotovo 92 posto slaže da je potrebno kupovati hrvatske proizvode kako bi se pomoglo hrvatskom gospodarstvu. Za akciju su čuli gotovo svi ispitani građani (95 posto), a njih gotovo 73 posto spremni su izdvojiti nešto više novca za kvalitetan hrvatski proizvod jednake kvalitete kao inozemni.

Akcija je svake godine upotpunjavana nekim novim sadržajima. U 2010. godini pridružio joj se i projekt „Vrijedne ruke“ koji je pokrenut kako bi se javnost informirala o postojanju samozatajnih, marljivih ljudi koji svojim umijećem, znanjem i skromnošću proizvode ekološke proizvode, suvenire, rukotvorine, tradicijske proizvode nastale u malim obrtima, zadrugama, obiteljskim gospodarstvima, malom poduzetništvu, kako bi takvi proizvodi doprli do potrošača. Na akcijama „Kupujmo hrvatsko“ ove je godine sudjelovalo 676 gospodarskih subjekata, dok je po pojedinačnim akcijama sudjelovalo od 66 do 400 tvrtki.

Akcija „Kupujmo hrvatsko“ samo je jedna u nizu aktivnosti koje Hrvatska gospodarska komora provodi kako bi promicala interese hrvatskoga gospodarstva. Hrvatska gospodarska komora će i dalje raditi na olakšavanju prilagodbe Europskoj uniji i većoj konkurentnosti hrvatskog gospodarstva za koje smo uvjereni da će biti pripremljeno za izazove europskog tržišta, navodi se u službenom priopćenju iz HGK.

Foto:JaTrgovac.com

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram