Krajem prošlog tjedna pojavile su se glasine kako je tzv. balkanski kralj cigareta kupio Nacional medijsku grupaciju…

Podsjećamo, Nacional je kupila  ugledna tvrtka švicarskog poslovnog čovjeka Haralda von Seefrieda. Prema određenim medijskim spekulacijama iza Seefrieda se krije kontroverzni crnogorski biznismen Stanko Subotić Cane za kojeg su postojale spekulacije kako stoji iza Pukanićevog ubojstva.

No, Stanko Subotić Cane u izjavi za T-Portal opovrgava te glasine:

“Niti poznajem Haralda von Seefrida niti sam ikad čuo za njega. Nisam postao vlasnik Nacionala, to je apsolutna laž. Nisam nikada imao poslovnu ambicije kupovine medija, ne zanima me nikakvo ulaganje u Hrvatskoj, nisam vlasnik niti jednog medija u regiji niti u Hrvatskoj, kao što je poznato bavim se distribucijom i maloprodajom. Ne postoji niti jedan dokaz o mom vlasništvu nad Nacionalom. Zamislite, kakav bih trebao bio monstrum, kakvih razmjera, da preuzmem novine ubijenog Pukanića, s obzirom na mnoge ružne uspomene koje sam imao s njim: tužio sam ga stotinjak puta. Ovim se spinovima želi prikriti pravo vlasništvo”, rekao je Cane.

A u međuvremenu dio medija piše kako su Subotićevi izaslanici počeli ozbiljno njuškati oko domaćeg medijskog diva EPH (Jutarnji, Slobodna…). Suvlasnik EPH, njemački WAZ, navodno želi izaći iz vlasničke strukture, a tu svoju priliku vidi Cane. Također navodno, Subotićevi ljudi stupili su i u kontakt s čelnim ljudima Radija 101 koji također postaje potencijalna meta za akviziciju.

Balkanska medijska scena više sliči na mafijaške obračune nego na ozbiljne temelje demokracije.

Pročitajte još:

EPH objavio kompletan Ugovor o prodaji Slobodne Dalmacije. Pročitajte ga ovdje…

Hrvatski novinar koji je otkrio aferu Podravka – Damir Ponačec dobio međunarodno priznanje

Srbijanski kralj tabloida preuzima hrvatsko izdanje Playboya