Zatvori
Poslovni Puls
17/12/2010

Tedeschi: Mi smo društvo koje je došlo do točke pucanja

Emil Tedeschi se ne ustručava reći ono što mu je na umu...

Atlantic Grupa dobitnik je nagrade Hrvatske gospodarske komore "Zlatna dionica". No, čelnik kompanije Emil Tedeschi na svečanoj dodjeli nagrada svoju je pažnju poklonio aktualnoj gospodarsko-političkoj situaciji:

"Ponosan sam i tužan zbog ove nagrade. Ponosan sam zbog toga što je Atlantic Grupa i u 2009. godini, ali i u ovoj tekućoj dokazala da je velika tvrtka, da ima budućnost i da se znala suočiti sa svim problemima. Nisam sretan jer sam prvi čovjek kompanije koja radi uspješno u jako lošem i nekvalitetnom okruženju. Često puta ja nastupam i govorim da u Hrvatskoj kriza još uvijek nije dotaknula dno i zbog toga su me prozvali hrvatskim dr. No, onim koji donosi loše vijesti. U Hrvatskoj vlada jedna jako loša situacija neovisno o aktualnoj borbi protiv korupcije", kritičar je Tedeschi.

Tedeschi smatra kako je sramotno što nitko od političara nije pokazao zainteresiranost za Atlanticovo preuzimanje Droge Kolinske.

"Moram reći da je sramota da nitko iz stručne ili političke javnosti nije pokazao interes za transakciju kojom je Atlantic Grupa postala vlasnik Droge Kolinske. Za tu transakciju nije pokazao interes ni jedan političar u Ljubljani, Zagrebu, Beogradu i Sarajevu iako su o tome pozitivno pisali primjerice The Economist ili New York Times. To govori o tome u kakvom mi društvu radimo i stvaramo. Moramo se napokon prestati baviti egoima i iskoristiti ono pozitivno što imamo u našem društvu te zajednički nastupati u zemlji i regiji. Jednostavno, društvo koje je došlo do točke pucanja treba očistiti i dovesti ljude koji mogu i znaju kako povući naprijed", završio je Tedeschi svoj monolog.

Emile budi sretan što ti se političari ne vrte oko kompanije, to je dobar znak!

Pročitajte još:

- Sve zbog “Žutog” – Todorić, Tedeschi i Nexe Grupa ulažu u Crvenu Zvezdu!

- Kada će više poduzetnika razmišljati kao Tedeschi? Za hrvatske tvrtke cijela regija mora postati domaće tržište…

- Tedeschi: Moramo shvatiti da puno više konzumiramo nego što stvaramo!

- Tedeschi ima razloga za zadovoljstvo – da ste dionicu Atlantic grupe kupili prije 6 mjeseci mogli ste zaraditi 120 kn!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram