Razgovori o privatizaciji Brodogradilišta Kraljevica nastavit će se s tvrtkom Jadranska ulaganja u vlasništvu Danka Končara, zaključila je danas hrvatska Vlada…

SEEbiz:

Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) je 3. studenog objavio natječaj za treći krug privatizacije Brodogradilišta Kraljevica, a do roka, 18. studenog, stigle su tri ponude i jedno pismo namjere – ponude su poslale zagrebačke tvrtke Adria-Mar Brodogradnja, tvrtka Jadranska ulaganja, koja je u vlasništvu obitelji Danka Končara, te tvrtka Shipyard Bomex 4M iz Srbije, a pismo namjere dostavila je nizozemska Damen Shipyard Group.

Vlada je odmah po završetku natječaja osnovala Povjerenstvo za praćenje provedbe postupka prodaje dionica Brodogradilišta Kraljevica, a koje je predložilo da se razgovori nastave s tvrtkom Jadranska ulaganja. Ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Đuro Popijač najavio je da će se program restrukturiranja Brodogradilišta Kraljevica uputiti Agenciji za zaštitu tržišnog natjecanja i Europskoj komisiji.

“Vjerujem da će ovaj program uskoro biti uzet u razmatranje kako bi stigli rokove određene za cijeli proces”, kazao je Popijač na današnjoj sjednici Vlade.