Zatvori
Donald Trump
Foto: Gage Skidmore / Wikimedia Commons
PoslovniPuls
30/09/2024

Donald Trump ako postane predsjednik podiže tužbu protiv Google-a

Bivši predsjednik SAD-a Donald Trump još se jednom žestoko obrušio na Google, optužujući ovaj internet pretraživač da objavljuje "loše priče" o njemu te je najavio tužbu ako pobijedi na predsjedničkim izborima 5. studenog.

Trump naime tvrdi kako Google prikazuje samo pozitivne članke o njegovoj demokratskoj suparnici, potpredsjednici Kamali Harris.

Ova izjava uslijedila je nakon što je konzervativna skupina objavila rezultate pretrage izraza "Donald Trump predsjednička utrka 2024." na internetu, tvrdeći kako su Googleovi rezultati pretrage pristrani na štetu Trumpa.

Google, međutim, tvrdi kako njegovi algoritmi ne favoriziraju niti jednog političkog kandidata te da se "web stranice obje kampanje dosljedno pojavljuju na vrhu rezultata pretrage za relevantne i česte upite."

Slične optužbe pojavile su se i prošlog mjeseca, kada je Trump optužio Google za cenzuriranje vijesti i slika vezanih uz njega, čime je određene informacije učinio nedostupnima.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram