Zatvori
Sergey Brin na konferenciji
Foto: James Duncan Davidson/O'Reilly Media
PoslovniPuls
11/09/2024

Suosnivač Googlea ponovno se vratio na posao zbog umjetne inteligencije

Googleov suosnivač i bivši predsjednik Alphabeta, Sergey Brin, rekao je kako se vratio raditi u Google "praktički svaki dan" jer nije vidio ništa tako uzbudljivo kao nedavni napredak u umjetnoj inteligenciji (AI) – i ne želi propustiti priliku sudjelovati u tome.

Brin je ovu informaciju otkrio u intervjuu tijekom All-In Summita u Los Angelesu ovog tjedna. Prošle godine nekoliko medija je izvijestilo kako se Brin vratio u sjedište Googlea kako bi radio na raznim projektima vezanim za AI, ali ovo je prvi put da je Brin javno komentirao svoj povratak.

"To je veliko područje u IT-u koje brzo napreduje" rekao je Brin o AI-u, dodajući da postoji "ogromna vrijednost za čovječanstvo". Također je objasnio zašto ne vjeruje da će treniranje sposobnijih AI modela zahtijevati masovno povećanje računalnih resursa.

"Pročitao sam neke članke koji govore o računalnoj snazi koja nedostaje … i nisam siguran jesam li baš uvjeren u tu teoriju", rekao je. "Djelomično zbog toga što su algoritamska poboljšanja koja smo vidjeli u posljednjih nekoliko godina možda čak i nadmašila povećanje računalnih resursa koji se koriste za te modele."

Brinova prisutnost na Googleovim AI projektima također naglašava koliko ozbiljno Google shvaća konkurenciju na ovom polju. Tvrtke poput OpenAI, Microsoft i mnoge druge ulažu ogromne resurse u razvoj umjetne inteligencije, a Google, sa svojim bogatim iskustvom i infrastrukturalnim resursima ne želi zaostajati za konkurencijom.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram