Zatvori
PoslovniPuls
24/12/2021

Poznata IT edukacijska platforma Codecademy prodana za više od pola milijarde dolara

Poznata IT edukacijska platforma Codecademy prodana je konkurentskoj B2B edukacijskoj kompaniji Skillsoft za 525 milijuna dolara u kombinaciji gotovine i dionica, objavljeno je.

Codecademy je osnovan još 2011. godine i ima oko 40 milijuna korisnika koji mogu kroz besplatne i plaćene interaktivne radionice naučiti pregršt IT vještina, programskih jezika i alata za razvoj mobilnih i web programskih rješenja.

"Zajedno sa Skillsoftom, imat ćemo priliku brzo povećati veličinu naše baze sadržaja i proširiti Codecademy na milijune učenika i tisuće tvrtki – uključujući otprilike 75% Fortune 1000 kompanije – koje rade sa Skillsoftom. Veoma smo uzbuđeni što možemo krenuti u ovo važno sljedeće poglavlje za nas", izjavio je osnivač i CEO Codecademyja, Zach Sims.

"Fokus na tehnologiju i segment developera učinio je Codecademy za nas atraktivnu metu za preuzimanje. Kada spojimo Skillsoftovu poslovnu korisničku bazu od više od 12.000 korporativnih korisnika i više od 46 milijuna učenika s Codecademyjevih 40 milijuna učenika, sofisticiranim digitalnim marketinškim mogućnostima i utjecajnim brendom, očekujemo da ćemo otključati značajne zajedničke prihodovne sinergije", rekao je izvršni direktor Skillsofta Jeffrey Tarr. 

U Codecademy je do preuzimanja uloženo oko 87 milijuna dolara.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram