Zatvori
PoslovniPuls
05/11/2021

Googleovi Waymo samovozeći automobili počinju mapirati New York City

Googleova kompanija koja radi na tehnologiji za samovozeće automobile, Waymo, objavila je kako će uskoro njihovih pet vozila početi mapirati urbanu džunglu New York Cityja. Početno testiranje krenut će u ručnom modu vožnje s vozačem i suvozačem. Iz Waymo-a nisu objavili kada će mapiranje preći na autonomni mod vožnje.

Testiranje će se obaviti uz pomoć senzorima i računalima opremljenih Chrysler Pacifica monovolumena, a u flotu će naknadno biti pridodani i Jaguar I-Pace SUV-ovi.

Za razliku od Kalifornije koja je omiljena lokacija za testiranje tehnologije samovozećih automobila, New York City, ponajviše zbog specifične cestovne infrastrukture i strogih zakonskih regulativa, nije vidio previše aktivnosti u ovom području. Prema važećim zakonima sve kompanije koje testiraju tehnologiju samovozećih automobila moraju platiti policijsku pratnju, a vozač automobila cijelo vrijeme mora imati obje ruke na volanu.

Waymo ima aktivnu robotaksi uslugu u Phoenix-u gdje su neki Waymo-vi taksiji u potpunosti automatizirani, bez vozača u automobilu. Googleov startup provodi testiranja i u drugim velikim američkim gradovima poput San Francisca i Los Angelesa.

Novoizabrani gradonačelnik New York Cityja, demokrat Eric Adams, pozdravio je dolazak Waymo-a i rekao kako je "uzbuđen" oko testiranja nove tehnologije u NYC-u.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram