Zatvori
Jeff Bezos
Foto: U.S. Space Force / Wikimedia Commons
PoslovniPuls
12/06/2024

Jeff Bezos ponovno zauzeo poziciju najbogatijeg svjetskog biznismena

Jeff Bezos ponovno je zauzeo prvo mjesto najbogatije osobe na svijetu.

Prema Bloombergovom indeksu milijardera, suosnivač Amazona svrgnuo je Bernarda Arnaulta i sada zauzima prvo mjesto među 500 najbogatijih milijardera na svijetu.

Bezosovo bogatstvo iznosi 209 milijardi dolara, a njegovo bogatstvo je od početka ove godine poraslo za 32 milijarde dolara jer su dionice Amazona skočile za gotovo 25%.

Elon Musk je sljedeća najbogatija osoba na svijetu nakon Bezosa i Arnaulta, s neto vrijednošću od 200 milijardi dolara. Prvih pet zaokružuju Mark Zuckerberg, s neto vrijednošću od 179 milijardi dolara, i suosnivač Googlea Larry Page, s neto vrijednošću od 156 milijardi dolara.

Bloomberg je prethodno izvijestio da je prošlog mjeseca Bezos dao 117 milijuna dolara, više od polovice prihoda od prodaje 1,1 milijun vrijednih dionica tijekom dva dana, za financiranje predškolskih ustanova koje je osnovao. Još prije dvije godine obećao je da će većinu svog bogatstva donirati u dobrotvorne svrhe.

Jedan od najvećih skokova na listi ove godine ostvario je izvršni direktor NVIDIA-e Jensen Huang. Zahvaljujući NVIDIA-inoj dominaciji u dizajnu i proizvodnji naprednih AI čipova, Huang je skočio na visoko 14. mjesto na Bloombergovoj ljestvici nabogatijih ljudi na svijetu, s osobnim bogatstvom od 107 milijardi dolara. Zanimljivo, Huangovo osobno bogatsvo se povećalo za 93 milijarde dolara u posljednjih godinu i pol dana.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram