Zatvori
Pustinja - Saudijska Arabija
Foto: Eugene Ga / Unsplash
PoslovniPuls
17/05/2024

Ukida se dvostruko oporezivanje između Hrvatske i Saudijske Arabije

Izaslanstva Vlade Republike Hrvatske i Vlade Kraljevine Saudijske Arabije uspješno su okončala pregovore o sklapanju ugovora kojim se ukida dvostruko oporezivanje dohotka i imovine te sprječava porezna utaja i izbjegavanje plaćanja poreza, priopćilo je Ministarstvo financija.

Pregovori su vođeni od 13. do 15. svibnja 2024. godine u Rijadu, a delegacije su predvodili Dalibor Legac, voditelj Službe za izbjegavanje dvostrukog oporezivanja u Poreznoj upravi Ministarstva financija RH, i Wassal Almalki, generalni direktor za ugovore i strateška partnerstva u Poreznoj i Carinskoj upravi Kraljevine Saudijske Arabije, Zakat.

Nakon uspješnog zaključenja pregovora, obje države će pokrenuti unutarnje procedure potrebne za potpisivanje ugovora i njegovu naknadnu ratifikaciju u parlamentima.

"Nakon potvrđivanja i stupanja ugovora na snagu, istim će se potaknuti nova te intenzivirati postojeća suradnja između dvije države. Ugovorom će se postići brojne olakšice pri oporezivanju svih vrsta prihoda, poboljšanje uvjeta za povećanje međusobne razmjene dobara i usluga, poboljšanje uvjeta za financijska ulaganja te povećanje stupnja ukupne gospodarstvene aktivnosti obiju država", porulili su iz Ministarstva financija RH.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram