Zatvori
Bijela Tesla
Foto: Niklas Kiehl / Unsplash
PoslovniPuls
15/04/2024

Kriza stigla i do Muska: Tesla otpušta više od 14.000 zaposlenika diljem svijeta

Prema internom dopisu iz Tesle, a koji je viđen od strane novinara BusinessInsidera, tvrtka Elona Muska ukida više od 10% radnih mjesta. "Nema ničeg što više mrzim, ali moramo to učiniti. To će nam omogućiti da budemo efikasniji, inovativniji i gladniji za sljedeći ciklus rasta", napisao je Musk i tako najavio novi val otkaza u Tesli.

Tesla je u prvom kvartalu zabilježila značajan pad u isporukama novih automobila i godišnji pad prodaje po prvi put od 2020. godine.

Ranije, Tesla je za lošije od očekivanih poslovnih rezultata okrivila usporenu proizvodnju osvježenog Modela 3, požar u svojoj tvornici blizu Berlina te na probleme u lancu opskrbe uzrokovanih napteostima i sukobima u Crvenom moru.

Već se mjesecima šuška o velikim otkazima u najpopularnijem svjetskom proizvođaču električnih automobila.

Tesla zapošljava više od 140.000 radnika širom svijeta, uključujući više od 20.000 u svojoj tvornici u Fremontu u Kaliforniji.

CEO Tesle Elon Musk iza sebe ima povijest oštrog smanjivanja broja zaposlenih u svojim tvrtkama. Milijarder je prepolovio broj zaposlenika u Twitteru nekon preuzimanja popularne društvene mreže 2022. godine. I sama Tesla je već provela nekoliko manjih rundi otpuštanja.

Musk je još prošle godine izjavio kako ubuduće on osobno mora odobriti sva nova zapošljavanja u kompaniji.

U pre-market trgovini dionice Tesle bilježe mali pad cijene.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram