Zatvori
Epic Games Store mobile
Foto: Epic Games
PoslovniPuls
21/03/2024

Epicova trgovina videoigrama stiže na Android i iOS mobilne platforme

Epic je objavio kako njihova online trgovina videoigrama Epic Games Store uskoro stiže u obliku mobilnih aplikacija za Android i iOS uređaje.

Iako je Epic poručio kako će trgovina biti "multi-platormna", zasad nije otkriveno previše detalja koje će videoigre i za koje platforme biti dostupne za kupovinu.

Poznato je međutim kako će developeri koji odluče prodavati svoje videoigre putem Epic-ove mobilne online trgovine - moći računati na istu "poštenu" proviziju kao i kod PC verzije, a ona trenutno iznosi 12 posto, što je velika Epic-ova prednost u odnosu na druge online trgovine poput Valeveovog Steama, ali i Google Play-a i App Store-a.

Sve ovo dolazi nakon godina pravnih bitaka između Epic Gamesa i tvrtki poput Applea i Googlea. Apple je posebno bio neumoljiv sa zabranom aplikacija koje vrše direktnu prodaju unutar same aplikacije i tako zaobilaze Appleove provizije na prodaju, međutim novi zakoni doneseni u Europskoj uniji, ali i povoljni sudski epilozi za Epic Games, čini se kako i to mijenjaju.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram