Zatvori
Gina Carano
Foto: YouTube
PoslovniPuls
07/02/2024

Elon Musk financira tužbu glumice i MMA borkinje Gine Carano protiv Disneyja

Glumica i bivša MMA borkinja, Gina Carano, tuži Disney i Lucasfilm zbog otpuštanja s TV serije "The Mandalorian". Tužbu financira nitko drugi no društvena mreža X Elona Musk.

Carno je iz Disneyja nogirana nakon što je optužena za "ismijavanje ljudi na temelju njihovog kulturnog i vjerskog identiteta" na društvenim mrežama u objavama koje su nazvane "odvratnim i neprihvatljivim".

Carano je naime na društvenoj mreži X (nekoć poznatoj kao Twitter) podijelila objavu koja implicira da je biti republikanac slično biti Židov tijekom nacističke Njemačke, izrugivala se nošenju maski tijekom pandemije koronavirusa i širila teorije zavjere o "ukradenim" američkim izborima 2020. godine.

No, Carano tvrdi kako joj nije bila namjera nekoga uvrijediti već "objavljivati s poštovanjem i povremenom komedijom kako bi održala vedro ozračje u teškim vremenima".

U tužbi podnesenoj ovog tjedna, Carano tvrdi da je "bila uznemiravana i klevetana" zbog svojih desničarskih stavova i odbijanja pridržavanja zahtjevima Disneyja i Lucasfilm-a. Također tvrdi da su njezini muški kolege dobili dozvolu objavljivati ponižavajuće izjave o republikancima bez ikakvih sankcija. Carano traži odštetu od 75.000 dolara i sudsku odluku koja bi je vratila među glumce popularne "Star Wars" serije.

Tužba detaljno opisuje kako je Disney zahtijevao da se susretne s predstavnikom LGBTQ+ grupe Glaad nakon ponašanja na X-u koje je smatrano anti-trans, ali je to odbila. Zatim su je zamolili da se sastane s grupom zaposlenika LGBTQ+ u Disneyu, ali je to ponovno odbila nakon čega joj je uručen otkaz.

Tužba opisuje poteze Disney-a i Lucasfilm-a kao "zastrašujuće, diskriminatorne i osvetničke ".

U priopćenju, Joe Benarroch, glavni operativni direktor X-a, rekao je: "Kao znak predanosti slobodi govora, ponosni smo što pružamo financijsku podršku tužbi Gine Carano i omogućujemo joj da traži zadovoljenje svojih prava na slobodu govora na X-u i sposobnost rada bez nasilja, uznemiravanja ili diskriminacije."

Carano je napisala da ima "najdublju zahvalnost" što joj Musk pomaže u tužbi. "Zahvalna sam što je netko došao u obranu na tako moćan način i radujem se 'čišćenju' svojeg imena", dodala je.

Otkako je otpuštena iz serije, Carano redovno surađuje s desničarskim portalom Daily Wire Bena Shapira te je snimila malo poznati vestern "Terror on the Prairie".

Također je glumila uz Laurencea Foxa u filmu "My Son Hunter", drami distribuiranoj od strane Breitbarta o Hunteru Bidenu, sinu trenutnog američkog predsjednika Joe-a Bidena.

TEME: / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram