Zatvori
Tesla Model Y
Foto: SCREEN POST / Unsplash
PoslovniPuls
06/02/2024

Tesla dobila "košaricu" od njemačkog SAP-a

Prema informacijama Handelsblatta, SAP uklanja Teslu s popisa dobavljača službenih automobila.

To znači da se američki proizvođač električnih automobila mora odreći značajnog korporativnog klijenta koji ima ukupno 29.000 vozila u svojoj floti.

"Cijene variraju kod Tesle više nego kod drugih dobavljača, što čini planiranje težim i predstavlja veći rizik za nas", objašnjava Steffen Krautwasser, upravitelj flote u SAP-u. Tesla je nekoliko puta smanjivala prodajne cijene svojih automobila tijekom 2023. i 2024., što smanjuje vrijednost rabljenih vozila - i postaje problem za velike klijente poput SAP-a.

Krautwasser kritizira uvjete isporuke kao dodatni nedostatak: vozila se često isporučuju prije dogovorenog roka. "S Teslinog stajališta, to je razumljivo, ali stvara probleme za nas."

S obzirom na velike količine koje SAP kupuje, skladištenje i logistika uzrokuju poteškoće.

Za Teslu, gubitak SAP-a predstavlja još jedan poraz u borbi za unosne flotne operatere. rent-a-car kompanije Hertz i Sixt nedavno su najavile kako će ukloniti električne automobile američkog proizvođača iz svoje ponude.

Trend potvrđuju i nove brojke iz Dataforce-a, prema kojima će američka tvrtka slabo biti zastupljena među velikim njemačkim klijentima sa samo 3.450 vozila u 2023. godini.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram