Zatvori
SAP zgrada
Foto: SAP
PoslovniPuls
05/02/2024

Njemački softverski div SAP ukida rad od kuće - zaposlenici bijesni

Njemački softverski div SAP svojim zaposlenicma je najavio obvezan povratak u urede, što je naišlo na otpor tisuća zaposlenika kompanije, izvijestio je Bloomberg.

Više od 5.000 zaposlenika SAP-a potpisalo je internu peticiju – kritizirajući politiku povratka u urede i zaprijetilo masovnim otkazima.

"Osjećamo se izdanim od strane tvrtke koja nas je donedavno poticala da radimo od kuće, a sada traže radikalnu promjenu smjera", stoji u pismu europskog radničkog vijeća SAP-a.

Tvrtka je još prošlog mjeseca pozvala više od 100.000 zaposlenika u siječnju da se vrate u urede to najmanje tri dana tjedno. Ovo je velika promjena u odnosu na fleksibilne radne politike uvedene u lipnju 2021., koje su omogućavale zaposlenicima rad od kuće, na daljinu ili iz kompanijih ureda.

SAP-ovi zaposlenici kažu kako je tvrtka nije povećavala plaće godinema, što ih je natjeralo da se prilagode na neki drugi način.

"Kako bismo to nadoknadili, iskoristili smo mogućnost rada na daljinu i preselili se tamo gdje su životni troškovi niži, dalje od skupih metropola", napisali su.

Izvršni direktor SAP-a Christian Klein prošlog je tjedna izjavio kako ne vjeruje da se dobra radna kultura može razviti putem virtualnih sastanaka.

"Nisam veliki pobornik ideje da na platformi za video konferencije možete razumjeti našu kulturu, možete se obrazovati i možete biti osposobljeni za obavljanje svog posla na najbolji način", rekao je Klein, prenosi Bloomberg.

SAP nije usamljen u svojim zahtjevima na povratak zaposlenika u urede. Veliku promjenu politike rada od kuće već su tako najavili Google, Amazon, Citigroup i JPMorgan.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram