Zatvori
Apple baterija
Foto: PoslovniPuls / AI
PoslovniPuls
08/11/2023

Apple razvija nove baterije koje će navodno donijeti duže trajanje i veću brzinu punjenja

Javna je tajna da Apple već neko vrijeme razvija vlastite baterije, a sada se čini kako je taj projekt blizu komercijalne primjene. Prema izvještaju objavljenom u korejskom ETnews, očekuje se kako će Apple-ove baterije biti spremne za upotrebu u mobilnim uređajima do 2025. godine, što znači da korisnici neće morati čekati previše dugo prije nego što iskuse koristi ovih inovacija.

Ono što Apple pokušava postići je značajno poboljšanje performansi i trajnosti baterija putem inovacija u materijalima i tehnologiji. Prema dostupnim informacijama, kompanija istražuje novi materijalni sastav baterija koji će se znatno razlikovati od onih koji se trenutno koriste u industriji. Ovaj novi sastav uključuje kombinaciju kobalta, mangana i aluminija, zajedno s upotrebom karbonskih nanocijevi kako bi se poboljšala provodljivost.

Nadalje, Apple planira povećati prisutnost silikona u svojim baterijama umjesto grafita. Ovo ć omogućiti veći kapacitet baterija i smanjenje vremena potrebnog za punjenje. To će biti dobrodošla promjena za korisnike koji su često suočeni s izazovima dugotrajnosti baterije i brzine punjenja svojih uređaja.

Zanimljivo je napomenuti kako postoje indicije da Apple razvija ovu novu tehnologiju baterija paralelno s projektom razvoja električnih vozila. To sugerira da će inovacije u baterijskoj tehnologiji biti ključne za uspjeh Appleovih planova u automobilskoj industriji, budući baterije igraju ključnu ulogu u performansama električnih vozila.

S obzirom na Appleovu povijest tehnoloških inovacija, očekuje se da će ova nova generacija baterija donijeti značajna unapređenja za korisnike njihovih uređaja, a također bi mogla imati dalekosežne posljedice na cijelu industriju mobilnih uređaja i električnih vozila.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram