Zatvori
Foto: Loom
PoslovniPuls
17/10/2023

Australski Atlassian preuzima svima omiljeni "snimač" zaslona

Australski softverski div Atlassian, koji u svom vlasništvu ima popularne alate za management i organizaciju rada poput Jire i Trella, najavio je preuzimanje video platforme Loom i to za iznos od 975 milijuna dolara.

"Distribucija koju Atlassian može pružiti Loomu, i obrnuto, stvorit će veliku vrijednost za korisnike, što bi trajalo puno duže da smo ostali samostalni", kazao je Vinay Hiremath, suosnivač i CTO tvrtke Loom Dodao je da će dvije tvrtke zajedno nastaviti razvijati Loom te kako će sinergija između njih označiti ogroman korak naprijed u načinu rada njihovih timova.

Loom je dosad prikupio investicije vrijedne 200 milijuna dolara i to od uglednih investitora poput Andreessen Horowitza.

Prema posljednje dostupnim podacima, Loom koristi više od 18 milijuna ljudi.

Budući je Atlassian javno izlistana kompanija, očekuje se kako će preuzimanje biti zaključeno u prvom kvartalu 2024. godine, a Loom bi trebao biti i dalje biti dostupan kao samostalni proizvod.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram