Zatvori
Foto: Netflix
PoslovniPuls
16/10/2023

Najavljen "Netflix House" - tematski mix maloprodajnih trgovina i restorana

Zanimljiva marketinška najava iz Netflixa. Naime, streaming div je najavio pokretanje lanca vlastitih maloprodajnih lokacija "Netflix House" koji će prvo otvoriti dvije lokacije u američkim gradovima, prije nego što se proširi globalno, izjavio je Josh Simon, potpredsjednik potrošačkih proizvoda u Netflixu.

Netflix nije otkrio mnogo pojedinosti o tome što će kupci moći raditi na lokaciji, osim što će vjerojatno moći kupiti majice iz serije "Stranger Things" i druge suvenire.

Prema Bloombergu, trgovine će omogućiti obožavateljima da "urone u svjetove svojih omiljenih TV emisija, kupuju odjeću, jedu tematsku hranu i možda čak isprobaju Squid Game u stvarnom svijetu." Netflix je rekao kako će "Netflix House" imati "niz izazova koji eskaliraju, a moći ćete osvajati bodove kako napredujete."

Netflix još nije odlučio gdje će otvoriti svoje trgovine, ali je najavio kako će uključiti različita iskustva uživo, poput ulaznica za predstave i restoran s hranom iz Netflixovih emisija.

Ovo je prvi put da Netflix otvara stalnu fizičku trgovinu. Ranije su otvarali pop-up lokacije, što je uključuje i Netflix Bites, koji se otvorio u Los Angelesu u lipnju kako bi ponudio jelovnike koje su stvorili kuhari iz Netflixovih emisija poput "Iron Chef: Quest for an Iron Legend".

Prema pisanju nekih medija, "Netflix House" je manje novi izvor prihoda za najveću svjetsku streaming platformu, a više marketinška poluga. Netflix tradicionalno nije puno trošio na marketing, na razočaranje filmskih i televizijskih producenata koji surađuju s tom platformom - iako se u zadnje vrijeme trudi poboljšati taj segment svog poslovanja.

S aspekta prihoda, šuška se kako će Netflix povećati cijene pristupa nakon završetka štrajkova koji trenutno drmaju Hollywoodom, navodi Wall Street Journal.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram