Zatvori
PoslovniPuls
18/09/2023

Uber se pohvalio impresivnim brojkama na krilima još jedne uspješne turističke sezone

Nakon prošlogodišnjeg rasta vožnji Ubera od 70 posto tijekom turističke sezone, ova najpopularnija opcija prijevoza u Hrvatskoj opet ruši rekorde.

Naime, tijekom ljetnih mjeseci Uber je zabilježio 55 posto više vožnji u usporedbi s istim razdobljem lani. U usporedbi s 2019. godinom, rast je to od 33 posto.

"Ovaj rast svjedoči o našem kontinuiranom ulaganju u razvoj i poboljšanje naše platforme kako bismo osigurali što bolje iskustvo za sve korisnike. Nastavit ćemo raditi na poboljšanjima, razvijati nova rješenja i slušati potrebe naših korisnika. Naše vozače, koji su ključni dio naše uspješne priče, želimo posebno pohvaliti na njihovom iznimnom trudu i posvećenosti pružanju sigurnih i pouzdanih vožnji svima koji se oslanjaju na Uber", istaknula je Morena Šimatić, generalna menadžerica Ubera u Hrvatskoj.

Brojni strani turisti koji su ovog ljeta posjetili Hrvatsku koristili su Uber kao jednu od najpopularnijih opcija prijevoza. Pokazuju to i rezultati koje je Uber od lipnja do kolovoza zabilježio u hrvatskim gradovima na obali, pogotovo u Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku. Već tradicionalno, Uber su tijekom ljetnih mjeseci u 2023. najviše koristili strani gosti iz Ujedinjenog Kraljevstva, SAD-a i Australije, a među top 10 su se našli Francuzi, Poljaci, Nijemci, Nizozemci, Portugalci, Kanađani i Španjolci.

Korisnici su Uber birali i za dulje vožnje, pa je tako najdulja zabilježena vožnja preko Ubera tijekom ljetne sezone bila od Dubrovnika do Rijeke (624 km). Zatim slijede vožnje Zagreb - Dubrovnik (613 km) i Sisak - Tučepi (571 km), navodi se u priopćenju.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram