Zatvori
Foto: Waymo
PoslovniPuls
31/07/2023

Google odustaje od tehnologije za samovozeće teretne kamione

Waymo, tvrtka u vlasništvu Googleove matične kompanije Alphabet, privremeno je ugasila razvoj tehnologije autonomnih teretnih kamiona kako bi se ponovno usredotočila na razvoj samovozećih taksija. Waymo je tako prošli tjedan objavio kako će zaustaviti sve komercijalne i operativne napore u području kamionskog prijevoza te će smanjiti razvoj u toj poslovnoj jedinici. Zbog te odluke - neki zaposlenici Waymo-a već su dobili otkaze.

Usprkos zaustavljanju razvoja, Waymo planira nastavak suradnje s njemačkim Daimlerom (matična tvrtka Mercedes-Benza) na razvoju autonomnog kamiona. Također, planiraju nastaviti razvoj svog proizvoda Driver kao sustava koji se može primijeniti na različite vrste vozila (više ne samo kamione). Daimler i Waymo su uspostavili partnerstvo još 2020. s ciljem izgradnje "kamiona SAE razine 4".

"Nastavljamo razvijati općeniti Driver (sustav, op.a.) koji se može primijeniti na različite platforme i vozila - uključujući kamione", rekla je glasnogovornica Waymo-a, Katherine Barna. "Nastavljamo s radom na razvoju autonomne vožnje autocestama, kao i suradnje s Daimler Truck-om. Sve to će nam pomoći da budemo spremni pokrenuti napore u kamionskom prijevozu kada za to dođe pravo vrijeme."

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram