Zatvori
Uber aplikacija
Foto: Unsplash
PoslovniPuls
25/07/2023

Ovogodišnja Ultra dodatno osnažila korištenje Ubera u Splitu

Za vrijeme trajanja Ultra Europe festivala, Uber je zabilježio 40 posto više vožnji u odnosu na prošlu godinu, s time da je u to vrijeme u Splitu bilo više vozača nego 2022. Odličan vikend u srpnju je samo nastavak rekordnih brojki u 2023. godini jer je digitalna platforma u posljednja tri mjeseca zabilježila dvoznamenkasti rast broja vožnji na obali i u Zagrebu u odnosu na isto razdoblje lani. Štoviše, u lipnju je Uber zabilježio porast veći od 60 posto u odnosu na lipanj 2022. godine, čime je kompanija još jednom potvrdila svoju ulogu u turističkom proizvodu kao jedna od omiljenih opcija prijevoza turista, navodi se u priopćenju.

Uber je i ove godine bio izbor za putovanja na destinacije udaljene više stotina kilometara. Glavni rekorder je osoba koja je putovala od Zagreba do Dubrovnika, što je vožnja duga čak 610 kilometara.

Već tradicionalno, velika potražnja za prijevozom na obali uzrokovala je transfer dijela vozača u područja gdje je potreba za prijevozom nešto veća, što potvrđuju i interni podaci tvrtke – broj vožnji na obali porastao je za skoro 40 posto u odnosu na 2022. Prema tome, osim vozača iz Splita te obale, i ove su godine na ljetnu sezonu došli vozači iz kontinentalnih dijelova Hrvatske. Morena Šimatić, generalna menadžerica Ubera u Hrvatskoj, istaknula je kako trenutno imaju uravnotežen omjer ponude i potražnje.

"Strani su gosti mahom već dobro upoznati s korištenjem Ubera koji koriste kod kuće, pa se nerijetko odlučuju upravo na nas kada posjete Hrvatsku. Uber je brend kojem vjeruju, odnosno digitalna platforma gdje mogu transparentno vidjeti sve pojedinosti usluge. Turistima, baš kao i svim putnicima iz Hrvatske, izuzetno je važno da prije prihvaćanja usluge na Uber platformi znaju koliko će ista koštati, tako da ne može doći do neugodnih iznenađenja na kraju vožnje“, navela je Šimatić.

U Hrvatskoj je pritom, baš kao i u ostatku Europe, vidljiv trend da lokalni taksisti dolaze na Uber platformu jer sve više tradicionalnih taksi vozača uviđa benefite fleksibilnijih uvjeta rada i suradnje s inovativnom platformom kako bi pojačali svoj osobni budžet. U isto vrijeme, sami korisnici su se naviknuli na mogućnost naručivanja vožnje putem aplikacije te na pogodnost da unaprijed znaju cijenu vožnje. Od spomenutih se benefita ne žele odvojiti zbog čega odabiru digitalne platforme kao što je Uber koje kontinuirano unaprjeđuju svoju uslugu.

Uber je tako ove godine u Hrvatskoj predstavio dva noviteta: Uber Reserve opciju zakazivanja vožnji unaprijed te opciju Guest Rides koja omogućuje naručivanje vožnji za nekog drugog.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram